Scheveningen

Lieve vrienden en familie, precies een week geleden kwamen wij aan in Scheveningen en vandaag gaan we hier weer weg. We zijn zo dankbaar voor de tijd die we daartussen met jullie hebben kunnen doorbrengen. Bedankt voor alle bezoek, gezelligheid, liefde en hulp!!

Wij vertrekken straks richting Falmouth. We lopen wat vertraging op omdat we op de valreep nog een nieuwe tablet moeten kopen, de oude heeft gisteren finaal de geest gegeven. Onze kluslijst is niet verdwenen, maar wel goed ingekort. Oa. het reddingsvlot is opnieuw gekeurd en onze verbandkoffer en medicijnenkast is flink aangevuld (inclusief medische hulplijn naar dokter Jan, waarvoor veel dank! Hopelijk hoeven we u nooit te bellen!) We hebben ook slingerzeiltjes geïnstalleerd, dat zijn zeiltjes die zullen voorkomen dat we op zee uit ons bed slingeren. Alles wat ik nu net opsomde zou nog niet half zo makkelijk gerealiseerd zijn zonder de hulp van Henk en Meeke. Ontzettend bedankt!

Ik had nog veel meer willen schrijven maar daar is helaas geen tijd meer voor. Jullie zullen het moeten doen met wat foto’s.

Onderweg van zoet naar zout water:

Visby, Gotland. We hebben geluk, er is een Middeleeuws festival aan de gang 🙂 . Wat een mooie stad!

Een korte stop in Allinge op het Deense Bornholm:

Het Kiel Kanaal. Oude Duitse industrie en veel groen, mooier dan we hadden verwacht. Samen in de sluis met de grote schepen.

Familie en vrienden op bezoek!

Meeke naait het slingerzeiltje in elkaar en nog even langs bij oma die dit jaar 100 wordt. Sterke genen daar bij familie Haverkotte!

 

Tot de volgende keer!

5 thoughts on “Scheveningen”

  1. Jullie waren dus ook in Visby tijdens de middeleeuwse dagen, ooit waren ook wij daar tijdens dezelfde periode. Ook het Nordostsee kanaal herkenden wij, in Rendsburg verbleven we een nacht op weg naar Denemarken. Wij hebben nu al jullie foto’s kunnen zien en hopen dat er nog veel volgen. We wensen jullie nog een goede reis !
    MPaule en je Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.