Voorbereidingen 2

Het is maandag 15 mei, dag 15 aan boord van de Giramondo. We zijn nog steeds druk bezig om de boot verder in orde te brengen. Gelukkig beginnen de lijstjes nu wel korter te worden. De voorbereidingswerken vragen meer tijd dan we gedacht hadden, maar het is fijn om genoeg tijd te hebben om door te kunnen werken. We komen er wel…

Ondertussen heeft de vloer een nieuw kleurtje gekregen, is de romp helemaal gepolijst als een spiegeltje (eigenlijk niet helemaal, maar ‘as good as it’s gets’), zit het onderwaterschip in een nieuw laagje anti-fouling, is de buiskap gerepareerd, staan de zij-lappen erop (echt heel lelijk maar houdt wel wind en water uit de kuip), zijn alle kaarten nagekeken, … en nog zo veel meer. Ook heeft Jasper het roer, dat veel te zwaar liep, aangepast waardoor we nu met onze pink zouden kunnen sturen.

Nog een grote klus die we kunnen afstrepen is het installeren van de AIS-transponder. Met dat apparaat kunnen we andere schepen zien die met AIS (automatic intification system) zijn uitgerust en zij ons, wat het heel wat gemakkelijker maakt om aanvaringen te voorkomen. Normaal gezien zouden jullie ons nu ook moeten kunnen volgen via websites als www.marinetraffic.com en www.vesselfinder.com, maar daarbij moet wel gezegd worden dat onze klasse B AIS transponder waarschijnlijk niet krachtig genoeg zendt om altijd zichtbaar te zijn. Als we niet op het scherm verschijnen zijn we dus niet gezonken, maar vallen we buiten het bereik. Als je het toch eens een kans wil geven kan je ons zoeken op de naam GIRAMONDO of het MMSI-nummer 244100297.

De volgende dagen zullen nog druk zijn, maar het vertrek komt in zicht. Hopelijk werkt het weer dan ook wat mee…

Sanne

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Voorbereidingen 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published.